• Novinky

            • Adventná Viedeň

            • Vo štvrtok 7. 12. 2023 sa niektorí naši žiaci vybrali na výlet do Rakúska s cieľom utvrdiť si  svoje jazykové znalosti a  na vlastnej koži zažiť najčarovnejšie vianočné trhy na svete. Kúsok adventnej Viedne Vám prinášajú aj nádherné fotky od pána učiteľa Jozefa Gubku.

               

              Program bol bohatý. Na začiatku to bola návšteva čokoládovne Hauswirth v Kittsee, kde sme si pozreli dokument o čokoládovni, nasledovala prehliadka výrobných priestorov a ochutnávka sladkostí spojená s nákupom. Vo Viedni sme si v nádhernom decembrovom počasí  vychutnali vianočnú atmosféru na troch námestiach – Maria Theresien Platz, Stephansplatz a Rathaus. Vďaka nášmu sprievodcovi sme sa dozvedeli veľa faktov a zaujímavostí. Niektorí žiaci využili aj možnosť jedinečného korčuľovania na klzisku v Rathaus.

            • Ako na pracovný pohovor?

            • Hľadania toho správneho smeru vo veľkom svete pracovných možností! Kariérne poradenstvo sa netýka len žiakov základných škôl, či dospelých, týka sa aj žiakov stredných škôl, ktorí po ukončení štúdia vstupujú na pracovný trh. A ako vyzerá svet práce, čo sa deje na pracovnom pohovore a čo od našich absolventov firmy očakávajú prišli porozprávať odborníci v tejto oblasti Ing. Patrik Jakubčo Teamleader v technologickej spoločnosti CoolPeople a Ing. Simona Jakubčová konzultantka v personálnej spoločnosti Lugera a Maklér, sro

            • Ako sa dostať na univerzitu v USA?

            • V piatok 1. decembra nás navštívila pani Silvia Miadoková z Komisie J. Williama Fulbrighta. Študentom 2. A, 2. B, 3. A a 3. B porozprávala o školskom systéme v USA, možnostiach štúdia na americkej univerzite, previedla ich celým procesom podávania prihlášok a priblížila im možnosti získania štipendia.

            • Exkurzia zo špeciálnej pedagogiky v Brezolupoch

            • Žiačky 3. B odboru učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo navštívili 30. novembra 2023 Špeciálnu ZŠ s MŠ pre deti a žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou internátnu v Brezolupoch.

              Pani zástupkyňa Mgr. Eva Grňová nás oboznámila s výchovno-vzdelávacím procesom v špeciálnej škole a logopedickou starostlivosťou, ktorú poskytujú svojim zverencom. Po základných informáciách a chutnom občerstvení sme si prezreli priestory školy a školský internát. Exkurzia vhodne doplnila teoretické odborné vzdelávanie.

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            • Určite veľa, pretože študenti Strednej odbornej školy J.A.Baťu Partizánske, aj v tomto roku naplnili krabice pre seniorov.

              Veríme, že darčeky potešia a zahrejú pri srdci.

              Ten, kto dáva s radosťou, dáva najviac.

            • Deň otvorených dverí

            • 30. 11. 2023 si žiaci deviateho ročníka základných škôl mohli prezrieť priestory a vybavenie našej školy. Získali informácie o možnostiach štúdia v jednotlivých odboroch. Túto možnosť využilo mnoho žiakov, či už organizovane alebo individuálne s rodičmi. prezentácie sa zúčastnili aj zástupcovia firiem, s ktorými naša škola úzko spolupracuje. Teší nás zvyšujúci sa záujem o štúdium na našej škole.

               

            • Tvoríš, tvorím, tvoríme

            • Keď sa stretnú mladí umelci, vznikne vždy niečo výnimočné.

               

              Žiaci a učitelia odboru modelárstvo a navrhovanie obuvi a módnych doplnkov, v spolupráci s Krajským centrom voľného času v Trenčíne pripravili v priestoroch svojej školy tvorivo – umeleckú súťaž pre základné školy Tvorím, tvoríš, tvoríme. Súťaž bola inšpirovaná príbehom Quasimoda, krásnej Esmeraldy a výnimočnej doby gotiky. Žiaci sa zahrali na gotických umelcov – remeselníkov,  tvoriacich dobovú architektúru. A nielen to. Zabavili sa aj v rýchlostnej súťaži Nezamotaj sa, v ktorej si vyskúšali kreatívne viazanie šnúrok.

              Poslaním súťaže bolo podporiť u žiakov záujem o umenie, podporiť kreativitu, fantáziu a schopnosť vnímať umenie okolo nás.

               

              Dopoludnie sa nieslo v príjemnej tvorivej atmosfére a inšpirovalo všetkých k podobným aktivitám aj v budúcnosti.

               

            • Výlet do Planetária a Vida

            • Dňa 28.11. 2023 sa naše žiačky z III. B Lenka Boboková, Tímea Jankulová, Natália Marková a Romana Križanová zúčastnili výletu pre výhercov ESG Akadémie do Planetária a Vida! science Centra v Brne. Počas výletu mali žiačky možnosť zúčastniť sa premietania filmu Vesmír 3D a interaktívnej expozície v zábavnom vedeckom parku.

            • ZENIT 2023 "Zručnosť, elán, nápaditosť, invencia, tvorivosť"

            • Ďalší ročník súťaže Zenit v strojárstve, na ktorom sa zúčastnili žiaci našej školy, Miroslav Bíreš a Christián Hamara. Zo súťaže sme si odniesli 2. miesto v kategórii programátor CNC strojov

              Gratulujeme a želáme mnoho ďalších úspechov.

              Ing. Adrián Ševčík, pedagóg

              Zenit je súťaž „Zručnosť, elán, nápaditosť, invencia, tvorivosť„ zameraná na programovanie, elektroniku a strojárstvo v 8 kategóriách určených žiakom SŠ, SOŠ a gymnázií, ktorej cieľom je podpora a vyhľadávanie talentovaných a nadaných žiakov SŠ, rozvíjať tvorivé kompetencie žiakov, odborné-teoretické vedomosti a odborno-praktické schopnosti a zručnosti v elektrotechnike a elektronike, programovaní a strojárstve.

            • EXPERT - geniality show

            • Dňa 28.11.2023 sa 30 žiakov školy zúčastnilo vedomostnej súťaže Expert - geniality show. Žiaci si mohli overiť svoje vedomosti v dvoch zo šiestich tém (Svetobežník, Od Dunaja k Tatrám, Mozgolamy, Do you speak English, Tajomstvá prírody a Góly, body, sekundy.) Počas hodiny, ktorú mali na vypracovanie, bolo vidieť, že úlohy riešia so zanietením a snažia sa zo seba vydolovať maximum. Tešíme sa na ich výsledky. Tie budú známe 21.12.2023. A. Dvončová, A. Foltánová

            • 📌 Deň otvorených dverí, 30. november 2023 📌

            • Chcete sa na chvíľu nadýchať stredoškolskej atmosféry, prísť sa pozrieť na vyučovacie hodiny a zažiť tak pracovný život našich žiakov? Naše brány sú pre Vás otvorené.

              Registruj sa na e-mail: branislav.karas@sospe.sk

              Viac info: +421 944 137 990

            • Prezentácia Trenčianskej univerzity A. Dubčeka

            • Dňa 23.11.2023 sa žiaci 4.C a 4.A odborov programátor, strojár, a mechatronik zúčastnili prezentácie Fakulta špeciálnej techniky Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Predstavili fakultu na ktorej by mohli naši absolventi pokračovať vo vysokoškolskom vzdelávaní prvého a druhého stupňa.

            • Naše športové úspechy

            • Študentská latka

              skok vysoký: 

              Szegényová Soňa - 2.miesto kategória dorastenky 4.B

              Hudec Alex - 2.miesto starší dorastenci 3.A

              Vician Jakub - 3.miesto mladší dorastenci 1.B

              Stolný tenis družstiev majstrovstvá regiónu Bošany - 24.11. 2023

              Dievčatá 3.miesto - Chlapovičová, Kadnárová, Vraňáková 2.B

              Chlapci 3. miesto - Gašparík 4.B, Mikoláš 1.B

            • Podnikavosť je zručnosť budúcnosti

            • Dňa 21. novembra 2023 sa Karolína Kuklová a Andrea Ivanková z 3. B, odbor obchodná akadémia, zúčastnili celoslovenského finále programu Podnikavosť na stredných školách. Súťaž bola vyvrcholením Workshopov podnikavosti, ktoré žiaci našej školy absolvovali v minulom školskom roku. Realizátorom bola organizácia PRONEA. Súťaž sa konala v priestoroch Spojenej školy sv. Jána Bosca v Novej Dubnici.

               

              Naše žiačky prezentovali učebnú pomôcku pre deti s dyslexiou DYXPIS, ktorú sami vymysleli a  zhotovili jej prototyp. Ide o magnetickú skladačku s obrázkami, ku ktorým sa po slabikách poskladá slovo. Ich slogan „Z písmen slová, dyslexia sa schová“ chce poukázať na to, že dyslexia nie je choroba, ale len iný spôsob vnímania sveta. Žiačky o učebnej pomôcke natočili v spolupráci s Tomášom Belianským (3. A) reklamné video a propagujú ju aj na sociálnych sieťach.

               

              Karolínka a Andrejka so svojím produktom podnikania a prezentáciou boli jednoznačnými víťazkami finále programu Podnikavosť na stredných školách. Srdečne im blahoželáme!

            • Oddychová čitáreň

            • My sme navrhli, vy ste zahlasovali a spolu sme vybudovali.

              Vďaka Participatívnemu – komunitnému rozpočtu TSK v spolupráci s Občianskym združením pri SOŠ sa nám podarilo vytvoriť oddychovú čitáreň.

              Keďže sa všetci postupne schovávame za displeje telefónov a počítačov, chceli sme vytvoriť priestor, kde môžu naši žiaci, ale aj učitelia zmysluplne tráviť voľný čas počas vyučovania. Okrem príjemného sedenia majú k dispozícii množstvo voľne dostupných kníh.

              Vďaka patrí všetkým, ktorý priložili ruku k dielu, či už hlasovaním alebo konkrétnou manuálnou pomocou. Veríme, že naša oddychová čitáreň bude svedkom mnohých podnetných debát a diskusií.

    • Prihlásenie

  • Ing. Katarína Hartmannová
    riaditeľka školy
      katarina.hartmannova@spspart.sk

    Ing. Ingrid Rigáňová
    zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
       iriganova@gmail.com


    Ing  Mgr. Andrea Dubravická
    zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
       dubravickaa@centrum.sk

    Ing. Michal Ondruš
    zástupca pre praktické vyučovanie
      michal.ondrus.23@gmail.com

    Anetta Divékyová
    vedúca školskej jedálne
      anetta.divekyova@spspart.sk

    Monika Miková
    personalistka
      monika.mikova@sospe.sk